Voorbeschouwing Gil Vicente – AZ (25-08-2022)

AZ is zo goed als zeker geplaatst voor de groepsfase van de UEFA Conference League. Na de 4-0 zege in de thuiswedstrijd, zal AZ met veel vertrouwen afreizen naar Portugal.

De wedstrijd wordt gespeeld in het Estádio Cidade de Barcelos, de thuisbasis van Gil Vicente. Als het wonder van Barcelos niet gaat plaatsvinden, speelt AZ dit seizoen ‘gewoon’ in de groepsfase van de Conference League en heeft het namens Nederland concurrent Portugal een behoorlijke tik uitgedeeld in de strijd om plek 6 op de ranglijst van de UEFA.

AZ had in eigen huis niks te vrezen van Gil Vicente. Het was lang zoeken naar een gaatje in de Portugese defensie, maar uiteindelijk werden die gaatjes gevonden. Gil Vicente zette daar bar weinig tegenover. De spits van Gil Vicente, Fran Navarro, deed niet mee.

Hij maakte vorig seizoen 16 doelpunten in de competitie en vond in de vorige ronde tegen Riga tweemaal het net. Waarom hij niet meespeelde, was overigens een raadsel.

Wat kan Gil Vicente nog?

Als Gil Vicente niet 200 procent beter speelt dan afgelopen donderdag, is de kans heel klein dat AZ nog in de problemen gaat komen. Bovendien speelt Gil Vicente maandag nog een competitiewedstrijd, terwijl AZ van de KNVB rust heeft gekregen.

In de Portugese competitie is het nog niet overtuigend wat Gil Vicente laat zien. Heel vreemd is dat ook niet. Het is een kleine club, die eigenlijk altijd tussen het hoogste en tweede niveau in Portugal schommelde.

Gil Vicente speelt dit seizoen voor het eerst in de historie Europees voetbal. De eerste horde, Riga uit Letland, werd genomen. De tweede horde, AZ, zal te hoog blijken. Na de 4-0 in de heenwedstrijd zal het Portugese avontuur hier eindigen.

Het blijft voetbal, maar om in te zetten op kwalificatie van Gil Vicente, is onrealistisch.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account