Match Center & Odds

Europa Conference League - Europa

07-03-2023 18:45

43

Lazio

61

AZ Alkmaar

Voorbeschouwing Lazio – AZ (07-03-2023)

AZ heeft het niet getroffen bij de loting voor de achtste finales van de UEFA Conference League. Met Lazio als tegenstander had het niet veel zwaarder gekund.

Lazio is de nummer 4 in de serie A. Weliswaar op een straatlengte van koploper Napoli, maar het verschil met nummer 2 Internazionale bedraagt slechts 2 punten. En Lazio won vrijdagavond de generale repetitie tegen… Napoli!

Toch zijn er wat aanknopingspunten voor AZ. Lazio begon het seizoen in de Europa League. In de poule eindigden de Italianen slechts als derde, achter FC Midtjylland én groepswinnaar Feyenoord. Als je bedenkt dat het verschil tussen Feyenoord en AZ niet groot is, liggen er zeker kansen.

Natuurlijk valt deze wedstrijd niet te vergelijken met de groepsfase. In knock-out duels zijn Italianen altijd sterk. Tegen Italiaanse clubs is het lastig voetballen. Je hebt heel de wedstrijd het idee dat je kans maakt, maar vaak wordt er nipt verloren.

Dat ondervond ook de vorige tegenstander van Lazio, het Roemeense CFR Cluj. Na de 1-0 in Rome bleef het 0-0 in Roemenië. Typisch Italiaans.

Defensie en topspits

Lazio leunt op een sterke verdediging. In de competitie moest de ploeg in 24 duels slechts 19 tegentreffers slikken. Daar staat een goede aanval tegenover, met aanvoerder Ciro Immobile als meest bekende naam. Ook Zaccagni en de Braziliaan Anderson weten het net makkelijk te vinden.

AZ zal zeker niet de hele wedstrijd worden teruggedrongen. Het is voor de Alkmaarders zaak om niet vol op de aanval te spelen. In de uitbraak is Lazio erg gevaarlijk. Je hoeft geen spectaculair duel te verwachten.

Toch is AZ vooraf niet kansloos. De Alkmaarders zijn bezig aan een prima seizoen, hoewel het de laatste weken wat moeizamer gaat. De wedstrijd van afgelopen vrijdag uit tegen Vitesse werd met 0-1 gewonnen en men doet nog volop mee met de titelrace.

De Europese wedstrijden staan echter op zich. Lazio is in eigen huis favoriet om te winnen. 1-0 is voor Italiaanse ploegen de meest logische uitslag.

Logo Betcity

ODDS BOOSTS

Alleen voor nieuwe spelers

Pak 100 keer je inzet bij een overwinning van AZ of Feyenoord

ODDS BOOSTS

AZ en Feyenoord spelen deze week hun Europese wedstrijden. Als nieuwe speler krijg je 100 keer je inzet bij een overwinning van AZ of Feyenoord!

Schrijf je hier inWat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares