Match Center & Odds

Europa Conference League - Europa

27-10-2022 18:45

13771

Vaduz

61

AZ Alkmaar

Voorbeschouwing Vaduz – AZ (27-10-2022)

De nederlaag van AZ bij Apollon Limassol van twee weken geleden werd toen nog gezien als een incident.

In een druk schema als dat van AZ kan zoiets een keer gebeuren. Daarna volgden echter nederlagen tegen Feyenoord en Excelsior. Drie verliesbeurten op een rij.

In de eredivisie is AZ gezakt van de eerste naar de vierde plek. Een nieuwe nederlaag in de Conference League kan ook flinke gevolgen hebben. Alhoewel die kans niet groot zou mogen zijn.

AZ neemt het namelijk op tegen Vaduz. In de heenwedstrijd ging dat lange tijd moeizaam. Na een rode kaart voor de doelman van Vaduz, kon AZ uitlopen naar een 4-1 overwinning.

Vaduz is de beste club van Liechtenstein. Er is in Liechtenstein geen competitie, maar omdat Vaduz vrijwel elk jaar de beker wint, mag het ook vaak Europees spelen. Vaduz maakt op zich nog best een redelijke indruk. Dat heeft echter slechts geresulteerd in twee punten uit vier wedstrijden.

Tweede Zwitserse niveau

‘Iedere ploeg die Europees speelt, heeft kwaliteiten’, hoor je vaak. Meestal klopt dit, maar Vaduz mag voor AZ nooit een probleem zijn.

Het is de nummer voorlaatst uit de Swiss Challenge League, dat is het tweede niveau van Zwitserland. Vooruit dan, uit de laatste drie wedstrijden werden zeven punten gehaald, en er werd negen keer gescoord. Maar nogmaals: het is een schande als AZ verliest van Vaduz.

Zeker na de recente nederlagen zal trainer Pascal Jansen hameren op een topprestatie. Winnen betekent kwalificatie voor de volgende ronde, waarna in het laatste pouleduel de groepswinst kan worden veiliggesteld.

Tijdens en na het duel met Excelsior zijn er harde woorden gevallen in de kleedkamer van AZ. Donderdag wordt duidelijk of dit effect heeft gehad. Voor spelers en staf is Vaduz in ieder geval een ideale tegenstander om het nodige vertrouwen op te doen.

Wat zeggen de bookmakers over Vaduz – AZ?

Reguliere speeltijd (1x2)
Thuis
Gelijk
Uit
Logo Betcity

ODDS BOOSTS

Alleen voor nieuwe spelers

50 keer je inzet bij een overwinning van AZ, Feyenoord of PSV

ODDS BOOSTS

AZ, Feyenoord en PSV spelen donderdag alweer hun laatste groepswedstrijd in Europees verband. Kunnen de Nederlandse ploegen wederom de winst pakken? Voor alle drie de ploegen krijg je als nieuwe speler 50 keer je inzet bij een overwinning!

Schrijf je hier inWat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares