UEFA - Europa Conference League 2023-2024

07-03-2024 18:45

Voorbeschouwing Ajax – Aston Villa (07-03-2024)

  • Match header module: AFC Ajax vs Aston Villa 2024-03-07 18:45

Ajax had het nauwelijks zwaarder kunnen treffen in de achtste finales van de Conference League.

Aston Villa is de nummer vier van de Premier League, volgens velen de sterkste competitie van Europa. Het valt dan ook niet te verwachten dat de nummer vijf van de eredivisie ook maar enige kans maakt.

Nu zeggen dit soort statistieken lang niet alles. Voetbal is zo mooi omdat er regelmatig verrassingen zijn. Jammer genoeg is het zo dat het veldspel van Ajax bijzonder mager is. De selectie is niet goed genoeg om in de eredivisie mee te doen om de titel.

Dat de Amsterdammers nog actief zijn in de Conference League is een klein wonder. In de tussenronde werd met veel kunst- en vliegwerk gewonnen van Bodø Glimt. De vorm van Ajax geeft echter geen aanleiding om te denken dat er ook tegen Aston Villa kan worden gewonnen.

Gekke doelman

Aston Villa heeft een uitstekende ploeg. Aanvaller Ollie Watkins is de meest gevaarlijke man. De Engelsman scoort dit seizoen erg makkelijk en is dan ook niet voor niks international. Ook de Jamaicaan Leon Bailey is gevaarlijk, net als de Belgische middenvelder Youri Tielemans.

De meest in het oog springende naam is die van de doelman. Veel Nederlanders krijgen nachtmerries als ze Emiliano Martinez zien. Het is maar te hopen dat de dubbele ontmoeting niet eindigt in een strafschoppenserie.

Nu is de kans klein dat het zover gaat komen. Aston Villa is de veel betere ploeg. Eerder dit seizoen waren ze tweemaal te sterk voor AZ. Met name de overwinning in Alkmaar maakte veel indruk.

Aston Villa scoort makkelijk en is de favoriet om de Conference League te winnen. Dat is voor Villa een troostprijs, want plaatsing voor de Champions League is het hoofddoel. Misschien dat Ajax van die gedachte nog kan profiteren.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account