UEFA - Europa Conference League 2023-2024

15-02-2024 21:00

Voorbeschouwing Ajax – FK Bodø Glimt (15-02-2024)

  • Match header module: AFC Ajax vs FK Bodø/Glimt 2024-02-15 21:00

Ergens is het een klein wonder dat Ajax nog Europees actief is. De campagne in de Europa League was een teleurstelling, zoals de hele eerste seizoenshelft.

Dankzij een overwinning op AEK Athene eindigde Ajax als derde in de poule, waardoor het een herkansing krijgt in de Conference League. In de knockout play-offs neemt Ajax het op tegen Bodø Glimt. De Noren hebben de laatste jaren naam gemaakt in Europa en mogen zeker niet onderschat worden.

Bodø Glimt is afkomstig uit de Conference League. In de poule eindigden de Noren achter Club Brugge als tweede. Je mag het ook gerust over Noren hebben, omdat ruim 90% van de selectie uit Noren bestaat.

Bodø Glimt heeft wel een nadeel. In Noorwegen wordt, zoals elke winter, niet gevoetbald. De competitie loopt daar van april tot eind november of begin december. Het is dan ook zeer de vraag of Bodø Glimt ritme heeft.

Ajax en de weg omhoog

Wat een dramatisch seizoen leek te worden, kan voor Ajax nog best aardig eindigen. In de competitie is de weg omhoog echt gevonden. Momenteel staan de Amsterdammers op de vijfde plek. Dit had plek vier kunnen zijn, als er niet was verloren van sc Heerenveen.

Aan de voorste linie lag het niet. De Amsterdamse aanval kan het iedere verdediging lastig maken. Alleen was Ajax achterin weer kwetsbaar. Trainer John van ’t Schip leek het aardig op de rit te hebben, maar defensief blijft het broos.

Europese wedstrijden zijn lastig te voorspellen. Als je naar de selecties kijkt, is Ajax favoriet. Ook omdat Bodø Glimt alleen maar wat oefenwedstrijden heeft gespeeld.

Toch mogen ze niet onderschat worden. Twee seizoenen geleden was het de verrassing in de Europa League. Op weg naar de kwartfinales werd onder meer AZ uitgeschakeld.

Ajax start als favoriet, maar mag niet achterover leunen.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account