UEFA - Europa Conference League 2023-2024

09-11-2023 21:00

Voorbeschouwing Aston Villa – AZ (09-11-2023)

  • Match header module: Aston Villa vs AZ Alkmaar 2023-11-09 21:00

Voor AZ wordt het een lastige avond in Birmingham. Twee weken geleden werd AZ in eigen huis overklast door Aston Villa. Een schande is dat niet.

Aston Villa is de nummer vijf van de Premier League. Toch viel het een beetje tegen. AZ speelt dit seizoen alleraardigst voetbal en haalde vorig seizoen nog de halve finale van de Conference League.

Nu dreigt uitschakeling in de groepsfase, zeker als er donderdagavond opnieuw van Aston Villa wordt verloren.

AZ zal het compact moeten houden en niet zoals in Alkmaar de deur wijd open zetten. Daar weten de Engelsen immers wel raad mee. AZ moet een resultaat halen.

Bij een nederlaag kan de volgende ronde nog worden behaald, maar dan moeten de laatste twee wedstrijden worden gewonnen. Een puntje in Birmingham is dan ook mooi meegenomen voor de mannen van Pascal Jansen.

Mindere fase AZ?

Nu moet je natuurlijk niet meteen in paniek raken na een nederlaag, maar AZ lijkt bezig te zijn aan een mindere fase. Tegen Excelsior viel het afgelopen weekend niet mee. Een week eerder werd het duel tegen NEC gestaakt bij een 1-2 achterstand.

Veel mindere resultaten achter elkaar zijn niet goed voor het vertrouwen. Voor AZ is het te hopen dat spits Pavlidis het weer op zijn heupen krijgt. De Griek is de grote ster van AZ en speelt zich iedere week meer in de kijker van de Europese top.

Aston Villa zal AZ graag zien komen. De 1-4 zege van twee weken geleden zit nog vers in het geheugen. Ook in de Premier League gaat het goed, hoewel er in het weekend werd verloren van Nottingham Forest.

De Engelsen zijn torenhoog favoriet om AZ opnieuw opzij te zetten. De Alkmaarders moeten de eerste storm doorstaan om voor een stunt te kunnen zorgen. Dat wordt een grote uitdaging.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50 Wedkrediet


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account