UEFA - Europa Conference League 2023-2024

26-10-2023 18:45

Voorbeschouwing AZ – Aston Villa (26-10-2023)

  • Match header module: AZ Alkmaar vs Aston Villa 2023-10-26 18:45

Een fraai affiche donderdagavond in Alkmaar. AZ neemt het in eigen huis op tegen Aston Villa. Na een aantal magere jaren speelt Villa weer Europees voetbal.

Dat gebeurde voor het laatst in het seizoen 2010/2011. Toen bleef het trouwens beperkt tot twee wedstrijden. Dit keer heeft de club uit Birmingham zich wel voor de poulefase geplaatst. In de jaren ’80 was Aston Villa een roemruchte club en werd zelfs een keer de Europa Cup 1, nu de Champions League, gewonnen.

Dit Aston Villa speelt niet mee om het kampioenschap, maar heeft wel de aansluiting met de Engelse subtop te pakken. Er is de laatste jaren ook lekker ingekocht.

Met dank aan de vele miljoenen van de Egyptische eigenaar zijn onder meer de Spanjaard Pau Torres (31,5 miljoen pond) en de Fransman Diaby (51,9 miljoen pond) gehaald.

Als je weet dat de gehele begroting van AZ €34 miljoen is, is het donderdag een ongelijke strijd.

Geld zegt niet alles

Gelukkig heeft het verleden al meermaals bewezen dat begrotingen alleen op papier iets voorstellen. Dat zie je ook al aan de resultaten van Aston Villa, en eigenlijk ook van AZ.

De Alkmaarders verloren bijvoorbeeld van Zrinjski Mostar, terwijl Aston Villa onderuit ging tegen <Legia Warschau. Het gevolg is dat alle vier de ploegen in groep E op drie punten staan.

Voor de verliezer van donderdag is er nog niks verloren. Wel wordt er door de winnaar een mooie stap gezet richting overwintering. Op basis van de namen is Aston Villa favoriet.

Maar AZ verkeert in goede vorm, met name spits Vangelis Pavlidis. Afgelopen weekend maakte hij er nog drie tegen sc Heerenveen. Pavlidis heeft na negen wedstrijden al dertien keer gescoord. Als hij ook tegen Aston Villa op dreef is, zullen de clubs uit de Premier League in de rij gaan staan.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50 Wedkrediet


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account