UEFA - Europa Conference League 2023-24 Qualifiers

17-08-2023 20:45

Voorbeschouwing AZ – FC Santa Coloma (17-08-2023)

  • Match header module: AZ Alkmaar vs FC Santa Coloma 2023-08-17 20:45

AZ verdedigt donderdag een 1-0 voorsprong tegen het nietige FC Santa Coloma. Dat is de nummer drie uit de competitie van Andorra van het vorige seizoen.

Inderdaad, de derde ploeg van Andorra. Dat zou geen probleem moeten zijn, maar in de heenwedstrijd ging het uiterst moeizaam. Gelukkig voor AZ won het in het weekend overtuigend van Go Ahead Eagles, met 5-1. Dat zorgt voor het nodige vertrouwen.

Niet dat AZ het moeilijk zou moeten krijgen tegen FC Santa Coloma. De Andorrese ploeg is wel historie aan het schrijven. Nooit eerder werden in een Europees toernooi twee voorrondes overleefd. En in de heenwedstrijd was Santa Coloma de betere ploeg.

Het zal misschien voor een sprankje hoop zorgen bij de ploeg die vooral uit Spanjaarden bestaat. Naar bekende namen hoef je trouwens niet te zoeken bij Santa Coloma. Of je zou een international van Andorra een beroemdheid moeten noemen, maar dat gaat een beetje te ver.

Een nieuwe boost voor het vertrouwen?

Voor AZ is de return een uitgelezen kans om het vertrouwen een nieuwe boost te geven. Als de eerste treffer snel valt, kan het zomaar rap gaan. AZ heeft diverse spelers die het verschil kunnen maken.

Denk bijvoorbeeld aan de Griekse spits Vangelis Pavlidis, of de aanwinst Ruben van Bommel. Laatstgenoemde is goed begonnen aan zijn periode bij AZ en heeft alles in zich om een topper te worden.

Bij AZ zijn de ogen misschien al gericht op de play-offs. Daarin wacht een ontmoeting met het Noorse Brann Bergen of het Portugese FC Arouca. Op papier allebei een haalbare kaart. De Conference League is natuurlijk geen Champions League, maar vorig seizoen heeft AZ ervaren dat het een mooi doel kan worden.

Toen waren de halve finales het eindstation. Zover is het nog lang niet, maar FC Santa Coloma zou makkelijk aan de kant moeten worden gezet.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50 Wedkrediet


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account