UEFA - Europa Conference League 2023-2024

05-10-2023 21:00

Voorbeschouwing AZ – Legia Warschau (05-10-2023)

  • Match header module: AZ Alkmaar vs Legia Warsaw 2023-10-05 21:00

Na het debacle in de openingswedstrijd van de groepsfase van de Conference League moet AZ een goed resultaat behalen. De tegenstander is Legia Warschau.

De Polen wonnen hun eerste wedstrijd in eigen huis van Aston Villa, een knappe prestatie. Het team bestaat vooral uit Polen, aangevuld met wat Oost-Europeanen en een verdwaalde Zwitser en Fransman. Je bent een echte kenner als je vijf spelers van Legia Warschau kunt opnoemen.

Een slechte ploeg is het zeker niet, anders win je niet van Aston Villa en domineer je niet in de Poolse competitie.

AZ is in de eredivisie ook lekker bezig, hoewel het eerste puntenverlies inmiddels is geleden. De enige echte misstap was in Europa. AZ gaf tegen Zrinjski Mostar een 3-0 voorsprong weg.

Je weet natuurlijk niet wat er bij de Bosniërs in de toekomst nog gaat gebeuren, maar best kans dat deze overwinning de mooiste uit de historie blijft. AZ heeft wat goed te maken.

AZ moet winnen

Wil AZ nog iets in de Conference League, dan moet er gewonnen worden. Natuurlijk kan het nog als er weer wordt verloren, maar dan wordt het echt een zware klus. Winnen bespaart de mannen van Pascal Jansen een hoop problemen.

Bij AZ zijn ze trouwens bang voor hele andere problemen. De aanhang van Legia Warschau is berucht. Ook in dit geval is het een klein deel dat het voor de rest verziekt, maar de angst zit er in Alkmaar goed in. Hopelijk gaan de hooligans de wedstrijd niet overschaduwen.

Ondanks de nederlaag in de openingswedstrijd is AZ favoriet om te winnen. Er staat in Alkmaar een prima team. Bovendien heeft AZ met Vangelis Pavlidis een spits die ze makkelijk maakt en dat is altijd lekker spelen.

Legia Warschau zal het spel niet maken, maar is gevaarlijk in de omschakeling.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account