UEFA - Europa Conference League 2023-24 Qualifiers

24-08-2023 20:45

Voorbeschouwing AZ – SK Brann (24-08-2023)

  • Match header module: AZ Alkmaar vs SK Brann 2023-08-24 20:45

Op papier had AZ het zwaarder kunnen treffen dan SK Brann. De Noorse ploeg uit de kuststad Bergen won vorig seizoen de Noorse beker.

Dat was een knappe prestatie, omdat Brann in 2022 nog op het tweede Noorse niveau speelde. De ploeg zal bij de Nederlandse voetballiefhebber een belletje doen rinkelen.

PSV verloor in 1996 in de Europa Cup II (die bestond toen nog) van Brann. En als je specialist in voetbalquizzen bent, weet je dat Brann nog langer geleden van zowel NEC als FC Twente verloor.

In Noorwegen is de competitie al een tijd bezig. Brann staat daarin op de vijfde plaats. Niet slecht, maar ook zeker niet overdreven goed. Er staan voornamelijk Scandinaviërs onder contract bij Brann, waarvan het merendeel Noor is.

De enige niet-Scandinaviër is de Chileen Niklas Castro. Hij heeft een Scandinavische voornaam en dat is niet voor niks, omdat zijn moeder Noors is.

AZ heeft een eigen scout

Voor één speler van AZ wordt het een extra bijzonder duel. De Noor Møller Wolfe speelde voor de zomer nog bij Brann. De verdediger heeft de recente successen dus van dichtbij meegemaakt. AZ zal tegen Brann het spel moeten maken, zeker in eigen huis.

Scandinavische ploegen zijn altijd gevaarlijk in de counter, dat is bij Brann niet anders. De ploeg scoort makkelijk, al is de Noorse competitie natuurlijk wat anders dan de eredivisie.

AZ is alleraardigst aan het seizoen begonnen. In de vorige kwalificatieronde werd twee keer moeizaam van het Andorrese Santa Coloma gewonnen. In de competitie gaat het met een 5-1 zege op Go Ahead Eagles en een 1-3 zege bij RKC Waalwijk een stuk vlotter. AZ is na twee speelronden de trotse koploper.

Ook tegen SK Brann is de Alkmaarse ploeg favoriet. AZ zal echter beducht moeten zijn voor de counter van Brann.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account