UEFA - Europa Conference League 2023-2024

30-11-2023 18:45

Voorbeschouwing AZ – Zrinjski Mostar (30-11-2023)

  • Match header module: AZ Alkmaar vs HŠK Zrinjski Mostar 2023-11-30 18:45

Voor AZ is het heel simpel wat er donderdagavond moet gebeuren.

De Alkmaarders moeten winnen van het Bosnische HSK Zrinjski Mostar. Tegelijkertijd moet AZ hopen dat het duel tussen Aston Villa en Legia Warschau niet in een gelijkspel eindigt.

Het ideale scenario is dat Aston Villa van Legia wint, dan heeft AZ over twee weken in Polen aan een zege genoeg om zich toch nog te plaatsen voor de volgende ronde. De kans dat dit allemaal uitkomt, is klein, maar een kans is een kans.

AZ opende de Europese campagne in september in Mostar. Toen de Alkmaarders halverwege op een comfortabele 3-0 voorsprong stonden, beloofde het weer een mooi Europees seizoen te worden.

Stiekem gingen de gedachten al terug naar vorig seizoen, toen AZ de laatste vier van de Conference League bereikte. Drie kwartier later stond er een 4-3 eindstand op het bord, de voorbode van een moeizame campagne in Europa. Donderdag vecht AZ voor de laatste kans.

AZ favoriet

Normaal gesproken moet AZ makkelijk winnen van Zrinjski Mostar. De Bosniërs pakten na de verrassende zege op AZ geen punt meer. Er is trouwens niet kansloos verloren. Dat gebeurde twee keer met één doelpunt verschil en eenmaal met een verschil van twee treffers.

Bij AZ deed vooral de verliesbeurt in eigen huis tegen Aston Villa pijn. Dat werd enigszins goedgemaakt tijdens de return in Birmingham, hoewel ook die verloren ging.

AZ is donderdag in eigen huis favoriet om de zege te pakken. De Alkmaarders hebben een betere ploeg dan HSK Zrinjski Mostar en hebben in principe niets meer te verliezen. Wellicht dat dit bevrijdend werkt.

Nu is de vorm van AZ nog wel een dingetje. In de competitie loopt het de laatste tijd allemaal wat minder. In ieder geval werd de laatste competitiewedstrijd tegen FC Volendam gewonnen. Hopelijk is dit een voorbode van donderdag.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account