UEFA - Europa Conference League 2023-2024

22-02-2024 18:45

Voorbeschouwing Bodø Glimt – Ajax (22-02-2024)

  • Match header module: FK Bodø/Glimt vs AFC Ajax 2024-02-22 18:45

Ajax mag in de handjes knijpen dat het met een 2-2 naar Noorwegen trekt. De thuiswedstrijd was niet best en na 90 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord.

Dankzij twee treffers in blessuretijd werd het 2-2 en maakt Ajax nog kans om door te stoten naar de achtste finales van de Conference League. Dan moet het wel een heel stuk beter dan in Amsterdam.

Ajax werd in delen van de wedstrijd weggespeeld. En dat door, met alle respect, Bodø Glimt, een ploeg die zich met louter oefenwedstrijden moest voorbereiden op deze ontmoeting.

Je kunt na zo’n heenwedstrijd niet zeggen dat Ajax de klus wel eventjes gaat klaren in Noorwegen. Bodø Glimt is dan niet de grootste naam in Europa, het is wel een prima ploeg met een lekker fanatieke aanhang.

Ajax moet ook rekening houden met de omstandigheden. Bodø ligt boven de poolcirkel. Hoewel het er veel kouder kan zijn, wordt er ook voor donderdag winters weer voorspeld. Temperaturen net onder het vriespunt en winterse buien.

Herrijzenis

Trainer John van ’t Schip had het in de persconferentie na de heenwedstrijd over een herrijzenis. Tegelijkertijd gaf hij toe dat het niet best was. Je hoort dat hij de moed erin probeert te houden. Alleen is het zoeken naar aanknopingspunten.

Wanneer de trainer zegt dat ‘Ajax niet het Ajax is dat iedereen voor ogen heeft’, weet je dat het snakken is naar het einde van het seizoen. Voor de komende maanden belooft dat niet veel goeds.

De Noorse media zijn ook geschrokken van wat Ajax liet zien. Daar hebben ze Bodø Glimt tot favoriet gebombardeerd. Een terechte vaststelling.

Ajax is uiteraard niet kansloos en kan bij een goed begin van de wedstrijd zomaar doorstoten. Bodø zal het spel wat meer moeten maken en de vraag is of ze daar weer zo goed in zijn.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account