UEFA - Europa Conference League 2023-24 Qualifiers

31-08-2023 19:00

Voorbeschouwing FC Twente – Fenerbahçe (31-08-2023)

  • Match header module: FC Twente vs Fenerbahçe SK 2023-08-31 19:00

FC Twente had in Turkije 40 minuten lang zicht op een goed resultaat. Het speelde aardig mee met de Turkse topploeg. Op het scorebord stond een keurige 1-1 tussenstand.

En toen vond Youri Regeer het nodig om een veel te hoge tackle in te zetten. Goed, het is een jonge speler, maar hij heeft hiermee wel het tweeluik verpest. FC Twente was met tien man kansloos en ging uiteindelijk met 5-1 onderuit. De return in Enschede is daardoor een formaliteit.

Nu viel het niet te verwachten dat FC Twente zomaar even over Fenerbahçe heen zou gaan lopen, maar dat de return net zo goed niet gespeeld had kunnen worden, was zonder die rode kaart waarschijnlijk niet het geval geweest.

Of komt er een wonder aan? Zoals je dat soms in de voetballerij hebt. Dan moet FC Twente snel op voorsprong komen, laten we zeggen 2-0 na een kwartier spelen. In dat scenario is er nog iets mogelijk.

Vol op de aanval

Voor FC Twente zit er maar één ding op, vol op de aanval spelen. De kans is groot dat Fenerbahçe met die ruimte wel raad weet, maar er is geen andere oplossing. Nu is er wel een probleem, Twente heeft niet echt makkelijk scorende spitsen.

Manfred Ugalde leek dat vorig seizoen soms te zijn en scoorde in Turkije, maar het is geen spits die er twee per wedstrijd inprikt. Dat geldt ook niet voor Ricky van Wolfswinkel. FC Twente is nog volop op zoek naar versterkingen, maar die gaan waarschijnlijk niet voor de return met Fenerbahçe komen.

De goede bedoelingen zullen er zijn, maar Twente zal het heel zwaar krijgen. Zoals gezegd gaat Fenerbahçe ruimte krijgen en daar weten topploegen wel raad mee.

Een zege zou mooi zijn, maar de kans is groot dat Fenerbahçe ook in Enschede de sterkste gaat zijn.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account