UEFA - Europa Conference League 2023-24 Qualifiers

24-08-2023 19:00

Voorbeschouwing Fenerbahçe – FC Twente (24-08-2023)

  • Match header module: Fenerbahçe SK vs FC Twente 2023-08-24 19:00

FC Twente wacht een zware dobber om het hoofdtoernooi van de Conference League te bereiken. De Turkse topclub Fenerbahçe moet over twee wedstrijden worden verslagen.

Zo’n zware loting is het lot voor ploegen die de laatste jaren geen Europese successen hebben geboekt. Vorig jaar verloor FC Twente in de play-offs van de latere finalist Fiorentina. Maar ja, om in de toekomst een makkelijkere loting te krijgen, zal er een keer van dit soort topploegen moeten worden gewonnen.

De eerste wedstrijd belooft een heksenketel te worden. De ruim 40.000 toeschouwers zullen een flinke hoeveelheid lawaai produceren. Aan bekende namen geen gebrek bij Fenerbahçe. Vanuit Nederlands oogpunt zijn dat Dušan Tadic en Sebastian Szymanski.

Vorig seizoen speelden ze nog bij respectievelijk Ajax en Feyenoord. En er staat een ex-speler van Twente onder contract. Jaydon Oosterwolde speelde tot de zomer van 2022 voor Twente.

En met Ferdi Kadioglu heeft Fenerbahçe nog een in Nederland geboren speler in de gelederen. Andere in het oog springende namen zijn de Braziliaan Fred (ex-Manchester United), de Bosniër Edin Dzeko en de Belg Michy Batshuayi.

Wat kan FC Twente?

Dat is een goede vraag. Op papier is FC Twente de mindere ploeg. Het wordt donderdag zaak om de storm te overleven. Want dat het gaat stormen in Istanbul is duidelijk. FC Twente zal het achterin dicht moeten houden.

Vorig seizoen was dat het sterkste punt van de ploeg uit Enschede. Dit seizoen hebben de Tukkers ‘al’ twee tegendoelpunten moeten slikken. Daar staan ook zeven treffers tegenover, waardoor FC Twente in de eredivisie gedeeld koploper is.

Om het hoofdtoernooi van de Conference League te bereiken zal Twente moeten stunten. Dat is zeker niet onmogelijk, maar wel lastig. FC Twente heeft goede spelers in huis. Die hebben niet de namen die je bij Fenerbahçe ziet.

Maar met namen bouw je geen ploeg. Daar ligt misschien een kans(je) voor FC Twente.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50 Wedkrediet


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account