UEFA - Europa Conference League 2023-2024

14-12-2023 18:45

Voorbeschouwing Legia Warschau – AZ (14-12-2023)

  • Match header module: Legia Warsaw vs AZ Alkmaar 2023-12-14 18:45

Als AZ donderdagavond in Polen wint, is het alsnog geplaatst voor de volgende ronde van de Conference League.

Dat mag een klein mirakel worden genoemd. Na vier wedstrijden stond AZ pas op drie punten. Omdat de Alkmaarders twee weken geleden wonnen van Zrinjski Mostar en Legia Warschau van Aston Villa verloor, kan het nog.

Legia Warschau is de laatste weken weer wat beter op dreef. In oktober werd er alleen maar verloren, maar inmiddels worden er weer resultaten behaald. Die resultaten zijn ook hard nodig, want in de Poolse competitie staat de ploeg buiten de top drie en in de beker is Legia al uitgeschakeld.

In de Conference League maakt voorlopig de 3-2 zege van Legia Warschau op Aston Villa het verschil. Het was op dezelfde dag dat AZ na een 3-0 voorsprong met 4-3 verloor bij Zrinjski Mostar.

‘Als’ telt niet, maar de mannen van Pascal Jansen hadden er een stuk beter voorgestaan als het die avond anders was verlopen. Aan de andere kant had er met een zege in Bosnië alsnog een resultaat moeten worden gehaald bij Legia.

Beruchte fans

De Polen zijn vooral berucht vanwege hun fans. Sommige spelers kunnen er trouwens ook wat van. Na de heenwedstrijd in Alkmaar werden twee spelers opgepakt, omdat ze personeel van AZ hadden mishandeld.

Voor AZ wordt het zaak om zich niet te laten intimideren. Voetballend zijn ze zeker niet de mindere van Legia Warschau, het gevaar is alleen dat ze onder de indruk zijn van de fans en de omstandigheden.

De weersomstandigheden spelen ook een rol. In Polen is het volop winter. De temperatuur zal donderdag bij de aftrap in het Wojska Polskiego stadion rond het vriespunt liggen. Al met al geen ideaal scenario voor een ploeg die moet winnen.

Het is een lastig duel om te voorspellen. AZ moet zoals gezegd winnen. Dat is voor Legia een mooie uitgangspositie.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account