UEFA - Europa Conference League 2023-24 Qualifiers

17-08-2023 19:00

Voorbeschouwing Riga FC – FC Twente (17-08-2023)

  • Match header module: Riga FC vs FC Twente 2023-08-17 19:00

FC Twente heeft goede papieren om de play-offs van de Conference League te bereiken. De heenwedstrijd tegen het Letse Riga FC werd in eigen huis met 2-0 gewonnen.

Binnen is de buit nog niet helemaal, maar het ziet er erg goed uit. Riga beperkte zich in Enschede vooral tot verdedigen. In Riga hebben ze die ‘luxe’ niet. En als je naar de Letse competitie kijkt, dan is er aanvallend echt wel iets mogelijk.

Riga scoort gemiddeld net geen drie keer per wedstrijd en heeft met Marko Regza en Douglas Aurélio twee spelers die makkelijk scoren.

De competitie in Letland zit trouwens al in de slotfase. Riga staat met nog negen wedstrijden te gaan bovenaan. Met het vertrouwen zal het dus wel goed zitten. Of dit voldoende gaat zijn om FC Twente te verslaan, is de vraag.

De Tukkers zijn alleszins redelijk aan het seizoen begonnen. Al zegt het allemaal nog weinig. Tegen Almere City werd weliswaar met 4-1 gewonnen, maar makkelijk ging het zeker niet.

Op naar een oude bekende

FC Twente heeft dus een meer dan goede kans om de volgende ronde te bereiken. Dat is de play-off ronde, voor een plek in het hoofdtoernooi. Vorig seizoen was daarin Fiorentina te sterk en ook dit keer zou het een verre van eenvoudige klus worden.

Het Turkse Fenerbaçhe wordt hoogstwaarschijnlijk de tegenstander. Dušan Tadic speelt daar sinds de zomer. Vorig seizoen was hij nog Ajacied, maar hij heeft ook een mooi verleden bij FC Twente.

In Enschede mogen ze nog niet aan het weerzien denken. Eerst moet Riga opzij worden gezet. Normaal gesproken zou dat geen probleem moeten zijn, maar je weet nooit hoe het loopt.

Een snelle tegentreffer kan bijvoorbeeld voor een ommekeer zorgen. Voor FC Twente is het zaak om het eerste kwartier door te komen, dan zal het helemaal goedkomen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account