UEFA - Europa Conference League 2023-2024

21-09-2023 18:45

Voorbeschouwing Zrinjski Mostar – AZ (21-09-2023)

  • Match header module: HŠK Zrinjski Mostar vs AZ Alkmaar 2023-09-21 18:45

Zeg eens heel eerlijk, had je voordat je de tegenstanders van AZ bekeek al van Zrinjski Mostar gehoord? En weet je iets over die ploeg te vertellen?

Je bent niet de enige die het antwoord schuldig moet blijven. Zrinjski Mostar is de kampioen van Bosnië-Herzegovina. Mostar is een prachtige stad en heeft twee professionele voetbalclubs.

Zrinjski Mostar is de laatste jaren de meest succesvolle van de twee. Mostar is de geboorteplaats van Marino Pusic, assistent-trainer bij Feyenoord.

De selectie van Zrinjski Mostar bestaat uit Bosniërs, Kroaten en een Serviër. De scouts van AZ zullen de naam van Nemanja Bilbija met dikke letters hebben opgeschreven. De Bosniër is niet alleen aanvoerder van Zrinjski Mostar, maar ook de gevaarlijkste man.

Sinds zijn entree bij Mostar in 2019 loopt hij bijna 1 op 1. Ook dit seizoen heeft hij alweer meer dan een handvol treffers op zijn naam staan.

AZ torenhoog favoriet, of toch niet?

Op papier is AZ de torenhoge favoriet. Maar wat is dat waard? Waar het in de eredivisie voorspoedig gaat voor de mannen van Pascal Jansen, is dat in Europa niet het geval. AZ heeft nog geen al te beste indruk gemaakt. Tegen Santa Coloma, uit Andorra, ging het best moeizaam.

En tegen het Noorse SK Brann, toch ook geen jaarlijkse prijzenpakker, waren er zelfs strafschoppen nodig. AZ mag dan op papier de grotere naam zijn, het is zeker geen garantie dat er wel eventjes gewonnen gaat worden.

Zrinjski Mostar heeft in Europa al een heel traject afgelegd. Er werd begonnen in de eerste kwalificatieronde van de Champions League. Dat was te hoog gegrepen, net als de Europa League. De Conference League is echter een meer dan mooie troostprijs.

AZ mag zich opmaken voor een heet avondje in Mostar, met 9.000 fanatieke aanhangers van de thuisploeg. Heet wordt het trouwens ook als er wordt afgetrapt, rond de 30 graden is de verwachting.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account