Dossier Matchfixing

Lees hier het laatste nieuws over matchfixing in Nederland

Hoofdverdachte Europees gokschandaal bekent

De Duitse Ante Sapina heeft voor de rechter toegegeven dat hij voetballers en scheidsrechters heeft omgekocht om wedstrijden te manipuleren. De 35-jarige verdachte wordt gezien als de spil in een gigantisch gokschandaal.

Sapina en vijf medeverdachten staan terecht in het Duitse Bochum en moesten afgelopen week voor de rechter verschijnen. Sapina bekende daarbij schuld. "Ik heb spelers geld gegeven. We hebben verschillende wedstrijden gemanipuleerd."

Het onderzoek rond het gokschandaal omvat 32 duels in verschillende Europese competities en bij zo'n driehonderd wedstrijden zijn vermoedens van omkoping. Sapina en zijn handlangers hebben volgens de Duitse justitie meer dan €1,6 miljoen verdiend door grof geld in te zetten op verkochte wedstrijden.

Sapina is geen onbekende voor de Duitse justitie. De Duitser was in 2005 ook al betrokken rond het gokschandaal met scheidsrechter Robert Hoyzer. Voor zijn aandeel in die zaak zat Sapina twee jaar en elf maanden in de cel. De uitspraak in deze zaak volgt waarschijnlijk volgende week.

0
Shares