Dossier Matchfixing

Lees hier het laatste nieuws over matchfixing in Nederland

Matchfixing ook in Nederland?

Ook in het Nederlandse betaalde voetbal komen steeds meer geruchten naar boven omtrent omkoping van spelers, ook wel bekend onder de Engelse term "matchfixing". Het gaat er steeds meer op lijken dat ook in Nederland binnenkort de put open gaat, zoals als in Italië het geval is.

De KNVB heeft na het verschijnen van het boek Voetbal & Maffia een tip gekregen over de wedstrijdvervalsing. Een onbekend persoon nam contact op met de KNVB, toen hij kennis kreeg van het boek over matchfixing. Bert van Oostveen, directeur van de KNVB heeft aangekondigd deze informatie heel serieus te nemen.

"Naar aanleiding van alle publiciteit rond het boek hebben we een nieuwe tip binnen gekregen", zegt Van Oostveen tegenover Voetbal International. Meer dan een jaar geleden werd er ook al een tip doorgegeven over mogelijke omkoping aan de KNVB. "Het is een meneer die zegt informatie over deze problematiek te hebben en daar wil hij over praten." "Ik heb dit neergelegd bij de mensen bij wie het thuishoort." aldus Oostveen.

Inmiddels hebben de verantwoordelijke ministers Ivo Opstelten (Justitie) en Edith Schippers (Sport) de kamer per brief laten weten dat men besloten heeft een onderzoek in te stellen naar matchfixing in Nederland. Tot voor kort vond minister Schippers matchfixing puur een aangelegenheid was van de KNVB. Maar nu de internationale gokmaffia zelfs blijkt doorgedrongen tot de EK-ploeg van de Italianen, lijkt dat toch te veranderen.

Op dit moment zijn er volgens Schippers geen concrete aanwijzingen dat matchfixing ook in Nederland voorkomt. "Maar sinds ik heb aangekondigd dat we een onderzoek gaan doen, melden allerlei mensen via de media dat ze signalen hebben. Ik zou die mensen willen oproepen om die signalen aan ons door te geven."

Blijf op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen over matchfixing via ons dossier Matchfixing in Nederland.

0
Shares