Dossier Matchfixing

Lees hier het laatste nieuws over matchfixing in Nederland

Matchfixing

Matchfixingproces Bochum van start

Vandaag is in het Duitse Bochum de rechtzaak begonnen tegen de Nederlander Paul R., die verdacht wordt van matchfixing. Paul R., ook wel bekend als 'Rooie Paul', wordt door de Duitse justitie gezien als de financiële spil in de matchfixingzaak. Hij is de laatste verdachte in de operatie van het openbaar ministerie in Bochum, dat al een aantal gokmaffiakopstukken heeft veroordeeld. De bevindingen van de Duitse opsporingsinstanties worden gezien als belangrijkste bron van het wereldwijde onderzoek van Interpol naar matchfixing.

De vraag is of R. vandaag zijn gedeeltelijke bekentenis, die hij tijdens eerdere politieverhoren heeft gedaan, in de rechtszaal zal herhalen. Voor een eventuele veroordeling is dit van belang. Ook wordt met spanning afgewacht of hij nog namen noemt van andere betrokkenen bij matchfixing in Duitsland of Nederland.

Afgelopen zaterdag werd in een artikel in de Volkskrant al de naam van de Nederlandse scheidsrechter Gözübüyük genoemd. Volgens de Volkskrant heeft R. heeft bij eerdere politieverhoren de naam van Gözübüyük genoemd. De scheidsrechter zou in Nederland wedstrijden gemanipuleerd hebben.

Gözübüyük ontkent en ook de KNVB zegt niet te twijfelen aan de integriteit van de scheidsrechter. Wel maakte de bond vandaag bekend dat de scheidsrechter even rust krijgt om alle publiciteit te verwerken.

De KNVB heeft eerder geprobeerd met Paul R. te praten over wat hij weet van matchfixing in Nederland, maar dat heeft de verdachte geweigerd. De KNVB zit wel op de tribune in Bochum om te luisteren of er gedurende het proces, dat naar verwachting zes dagen zal duren, zaken over de Nederlandse competitie naar buiten komen.

0
Shares