Dossier Matchfixing

Lees hier het laatste nieuws over matchfixing in Nederland

Nieuwe arrestatie in Italiaans gokschandaal

Opnieuw is een Italiaanse voetballer gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een omkoopschandaal. Ditmaal gaat het om Atalanta-verdediger Andrea Masiello. De 26-jarige Masiello werd afgelopen maandag gearresteerd op verdenking van het manipuleren van duels in de Serie A, vorig seizoen bij SSC Bari.

Naast Masiello zijn ook acht van zijn voormalige ploeggenoten onderdeel van het onderzoek. De laatste negen wedstrijden van SSC Bari van vorig seizoen worden onder de loep genomen, waaronder de met 2-0 verloren derby tegen US Lecce. Bari was al gedegradeerd, maar Lecce speelde zich door die zege veilig. Masiello maakte een eigen doelpunt. Hij zit vast op verdenking van fraude en betrokkenheid bij een criminele organisatie.

Masiello verruilde Bari afgelopen zomer na drieënhalf jaar voor Atalanta. Hij stond eerder onder meer onder contract bij Juventus en Genoa CFC. De andere spelers zijn Marco Esposito, Daniele Portanova, Antonio Bellavista , Alessandro Parisi, Marco Rossi, Abdelkader Ghezzal, Nicola Belmonte en Simone Bentivoglio. Zij zijn nog niet opgepakt maar worden wel als verdachte aangemerkt.

In totaal zijn er sinds juni vorig jaar al meer dan dertig (ex)spelers en andere betrokkenen gearresteerd in verband met het grootste gokschandaal in de Italiaanse voetbalgeschiedenis, onder wie de oud-internationals Cristiano Doni en Giuseppe Signori.

0
Shares