Omkoopschandaal in Zuid-Korea

Naast Europa zijn er in Azië ook regelmatig omkoopschandalen in het voetbal. Nu is het Zuid-Koreaanse voetbal weer opgeschrikt door een grootschalig omkoopschandaal. Hierbij zouden minstens tien spelers betrokken zijn.

Volgens diverse Koreaanse media heeft de openbaar aanklager in het Changwon district, al meerdere verdachten aangehouden. Er zouden minstens tien spelers uit de hoogste afdeling van het Zuid-Koreaans voetbal (K-League), betrokken zijn bij het omkoopschandaal. Daarnaast zijn er twee bookmakers, onder wie één oud-voetballer, aangehouden. Beide worden verdacht van het omkopen van spelers uit de K-League.

Het openbaar ministerie van Chungwon kon nog niet veel zeggen over de zaak omdat het onderzoek nog in volle gang is. Het is voor het eerst dat Zuid-Korea wordt genoemd in een dusdanig gokschandaal. De zaak heeft in het Oost-Aziatische land voor veel opschudding gezorgd.

Eerder kwamen in Duitsland al zaken aan het licht. Dit had verstrekkende gevolgen voor de hoofdrolspelers. Zo kreeg een omgekochte scheidsrechter vijfenhalf jaar cel.

0
Shares