Dossier Matchfixing

Lees hier het laatste nieuws over matchfixing in Nederland

Vier maanden schorsing voor Tottenham speler

Tottenham Hotspur speler Andros Townsend is gestraft voor het afsluiten van weddenschappen op wedstrijden waarbij hij betrokken was. De 21-jarige speler kwam in de tweede helft van het vorige seizoen uit op huurbasis bij Queens Park Rangers.

Eerder had hij al toegegeven de FA Regel E8(b) te hebben geschonden door weddenschappen af te sluiten op wedstrijden uit de competitie waarin hij deelnam.

Townsend kreeg door de Engelse voetbalbond een schorsing van vier maanden opgelegd. Doordat de sanctie met terugwerkende kracht vanaf 23 mei geldt, zal de speler de start van de het nieuwe seizoen 2013/2014 niet missen.

Naast bovengenoemde de straf kan hij ook nog een boete van £ 18.000 tegemoet zien. Townsend heeft zijn Twitter-account gebruikt om te verklaren dat hij niet in beroep zal gaan tegen de straf.

"Na een persoonlijk gesprek bij de FA, accepteer ik volledig de disciplinaire maatregelen die tegen mij genomen zijn" schreef Townsend. "Dit is een betreurenswaardige ervaring vanwaaruit ik van plan ben om sterker terug te komen. Ik ben nu volledig gefocust op mijn terugkeer naar voetbal."

Specifieke details over de wedstrijden waarop Townsend zijn weddenschappen afsloot zijn niet bekend gemaakt.
0
Shares