Voorbeschouwing België – Italië (02-07-2021)

België heeft in een meeslepend voetbalgevecht met Portugal de kwartfinale van Euro 2020 bereikt.

Onze zuiderburen moesten daarvoor begrijpelijkerwijs wel diep gaan tegen de sterke Portugezen onder aanvoering van ster Christiano Ronaldo. De Belgen opereerden als een sterk collectief met Romelu Lukaku als de grote man die als leider in de aanval aan het sleuren en trekken was om de overwinning over de streep te trekken.

Uiteindelijk was het Thorgan Hazard die vlak voor rust met een hard schot voor de enige goal in de wedstrijd zorgde. Na de thee werd Portugal sterker, maar ging het ook strijdend ten onder. Irritante trekjes kwamen naar boven en de Portugezen waren nog heel dicht bij de gelijkmaker, maar het waren de Belgen die aan het langste eind trokken.

In die kwartfinale wacht een andere topploeg. De Italianen worden gezien als één van de favoriet voor de eindzege al ging het tegen Oostenrijk ontzettend moeizaam. Het bleef in dit duel meer dan negentig minuten lang doelpuntloos.

Pas in blessuretijd wisten de Italianen tot scoren te komen, maar deed Oostenrijk wel iets terug. Eindstand: 2-1 voor Italië en dat was genoeg voor de kwartfinale.

De wedstrijd die vrijdag 2 juli om 21:00 uur wordt gespeeld in München is een kraker tussen twee toplanden die we allebei Europees kampioen zien worden.

Wij gaan voor een Belgische zege.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account