Voorbeschouwing België – Rusland (12-06-2021)

De wedstrijden in Groep B worden gespeeld in twee verschillende steden: Kopenhagen en Sint-Petersburg. Dat de wedstrijd tussen België en Rusland wordt gespeeld in laatstgenoemde stad is natuurlijk logisch.

De stad aan de Baltische Zee kent een rijke historie en was eeuwenlang de thuishaven van de Russische Tsaren. Ook op voetbalgebied heeft Sint-Petersburg een naam hoog te houden. De ploeg FK Zenit Sint-Petersburg kende grote successen. Onder meer met trainer Dick Advocaat.

En die was ook nog even trainer van het Belgische elftal. Die tijden liggen lang achter ons. Inmiddels heeft België een elftal dat tot de Europese top behoort en zelf mondiaal kan stunten. Dat is niet zo gek met een middenvelder als Kevin Debruyne die wekelijks uitblinkt bij Manchester City.

In de verloren Champions League Finale kreeg Debruyne een flink klap te verwerken. Het is de vraag of die lang na blijft dreunen. Maar ook zonder de dynamische middenvelder beschikt bondscoach Roberto Martinez met Romelu Lukaku, Jan Vertonghen en Eden Hazard over wereldtoppers!

Minder bekende namen vinden we terug in het elftal van Rusland. De winnaar van 1960 heeft met Artem Dyzuba wel een goede spits binnen de gelederen en zal daar vermoedelijk flink op leunen.

Rusland heeft traditioneel een moeilijk te bespelen elftal en bondscoach Stanislav Tsjertsjesov weet daar uitstekend gebruik van te maken.

Wij voorspellen een moeizame zege voor België tegen de Russen.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account