Voorbeschouwing Denemarken – België (17-06-2021)

De schrok was enorme toen Cristian Eriksen voor het hoog van heel Europa ter aarde stortte.

Op de tribunes was het muisstil toen de Denen toekeken hoe hun ploeggenoot en vader van twee kinderen werd gereanimeerd op het gras waar even daarvoor nog een bal rolde. De beelden van zijn vrouw die werd getroost door aanvoerder Kjaer staan voor eeuwig op ons netvlies gebrand.

Terwijl Eriksen werd afgevoerd zag een persfotograaf dat hij bij kennis was. De opluchting was enorm en ging vanuit Kopenhagen door heel het continent.

Ondertussen zongen fans van Denemarken en tegenstander Finland hartverwarmend en vol respect zijn naam. Wat kun je anders in zo’n situatie? Na enige tijd werd duidelijk dat de wedstrijd uitgespeeld zou worden. Niemand leek het echt te begrijpen. De uitslag: 0-1.

Enkele uren na de gebeurtenissen in Kopenhagen, keek een deel van de Europese sportliefhebbers al met een schuin oog naar Sint-Petersburg. Daar speelden België en Rusland tegen elkaar. De Belgen maakten gehakt van Rusland.

Met name Romelu Lukaku wist zijn fantastische optreden te belonen met twee doelpunten. De Belgen maakten indruk en behoren ineens tot de outsiders voor de eindzege.

De vraag is of de Deense spelers een beetje zijn hersteld van de klap van zaterdagavond. Maar zelfs als dat het geval is, zien wij België als winnaar uit de bus komen.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account