Voorbeschouwing Engeland – Denemarken (07-07-2021)

De wedstrijd tegen Oekraïne was slechts vier minuten oud toen spits Harry Kane al voor de Engelse voorsprong zorgde.

Daarna leek er geen vuiltje aan de lucht voor Engeland, hoewel Oekraïne na een omzetting toch voor een slotoffensief in de eerste helft zorgde. Maar na de thee stelde Engeland orde op zaken door snel te scoren.

Harry Maguire en, wederom, Harry Kane zorgden voor een comfortabele 3-0 voorsprong. Toen Henderson zelfs voor de 4-0 zorgde was het Engelse feest compleet. Zo ging Engeland vrij eenvoudig naar de halve finale die gespeeld wordt in Londen.

En in die halve finale treffen de Engelsen Denemarken. Het verhaal van de Denen is bekend. Al in de eerste wedstrijd kreeg dat elftal een enorme schok te verwerken toen sterspeler Christian Eriksen plotseling neerviel. Het liep goed af, maar de schrik zat er goed in. Dit maakte van het Deense team een hecht collectief dat redelijk eenvoudig wist door te dringen tot de halve finale van Euro 2020.

Afgelopen zaterdag werd dit doel daadwerkelijk bereikt door Tsjechië naar huis te scoren. Het werd 1-2 en de Deense goals kwamen van Thomas Delaney en Kasper Dolberg.

Denemarken beschikt over een grote supportersschare, maar de Engelse fans zijn minstens zo fanatiek. Wij denken dat het thuisvoordeel in Engels voordeel kan werken en tippen dus Engeland als winnaar en finalist.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account