Voorbeschouwing Engeland – Duitsland (29-06-2021)

Dinsdag 29 juni kijkt heel Europa met een schuin oog naar Londen. Daar vindt namelijk om 18.00 uur Nederlandse tijd de clash tussen Engeland en Duitsland plaats.

De finalisten van het WK van 1966 met zo ontzettend veel voetbalhistorie nemen het tegen elkaar op in dat stadion met de heilige grond: Wembley. Waar ooit, voor de verbouwing, Fanny Blankers-Koen sportgeschiedenis schreef, wordt er dinsdag een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het roemruchte boek over Wembley Stadium.

Het Engelse elftal kwam zonder problemen de groepsfase door. Dat is wel eens anders geweest. Net als Nederland, hadden de Engelsen jaren vol schandalen waarbij spelers elkaar de tent uit vochten.

Tijdens Euro 2020 lijkt het rustig in het Engelse kamp. Er is ook geen aanleiding tot onrust. De prestaties zijn goed en de Engelse horen weer eens tot de favorieten.

Een andere favoriet is natuurlijk tegenstander Duitsland. Er is nooit een groot toernooi geweest waarbij Duitsland niet tot de kanshebbers werd gerekend. De Duitsers zijn echter wat stroef aan het EK begonnen. Even leek het er op dat ze als derde zouden doorstoten naar de achtste finale, maar een bizarre avond in Boedapest en München zorgde ervoor dat de Duitsers tweede werden.

Duitsland is altijd sterk. Daarom denken wij dat ze dit keer ook van Engeland kunnen winnen, ondanks het enorme thuisvoordeel van de Engelsen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account