Voorbeschouwing Engeland – Kroatië (13-06-2021)

Het Londense Wembley Stadium en Hampden Park in Glasgow zijn de stadions die het strijdtoneel vormen in Groep D van Euro 2001.

In deze groep vinden we Tsjechië, Schotland, Engeland en Kroatië. De laatste twee spelen zondagmiddag tegen elkaar in Londen.

De Engelsen hebben eigenlijk altijd een selectie om rekening mee te houden. Dat is vaak meer op basis van het feit dat de Engelse Premier League behoort tot één van de grootste competities van de wereld. Op internationaal niveau is Engeland al jaren geen echte topfavoriet meer voor de eindoverwinning.

Hoewel… wie dit jaar naar Engelse selectie kijkt zal toch zeker een grote rol zien weggelegd voor het elftal van bondscoach Gareth Southgate. Kenners verheugen zich op een sprankelend elftal en zullen The Three Lions met veel interesse volgen!

Wie Kroatië zegt, denkt automatisch aan Luka Modric. De middenvelder van Real Madrid is de absolute ster van het elftal, maar Kroatië heeft met Borna Barisic (Rangers) en Nikola Vlasic (CSKA Moskou) nog een aantal knappe voetballers in de selectie.

Niet voor niets werd Kroatië op het laatste WK knap tweede achter Frankrijk. Misschien zit zo’n stunt er weer in.

Engeland moet dus oppassen dat het zich niet vergist in Kroatië. Met de juiste concentratie winnen de Engelsen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account