Voorbeschouwing Engeland – Schotland (18-06-2021)

Engeland is het EK uitstekend begonnen. De Engelsen creëerden tegen Kroatië heel veel kansen en had al na een kwartier met 3-0 voor kunnen staan.

Uiteindelijk gebeurde dat niet. Pas na een klein uur voetballen was Raheem Sterling de man die de enige goal maakte en Wembley op z’n kop zette. Engeland liet in deze wedstrijd zien dat het tot één van de favorieten behoort en heeft met Kroatië de sterkste tegenstander in de groepsfase al gehad. Vrijdagavond komen de buren op bezoek als Schotland het in Londen komt opnemen tegen Engeland.

Het moment van de wedstrijd tussen Schotland en Tsjechië was de 2-0 van Schick. Juist terwijl Schotland verbeten op zoek was naar de gelijkmaker zag Schick het gaatje. Hij besloot maar eens uit te halen. Gekkenwerk, want Schick stond nog met een voet op de middellijn.

Maar hij deed het toch: een flinke knal zorgde dat de bal door de lucht vloog als een spaceshuttle. Maar de bal daalde op tijd en kwam zo in het Schotse doel terecht: 2-0. Hampden Park werd stil. De eindstand was bekend.

Waar Engeland vlot combinatievoetbal speelt, probeert Schotland het op kracht te doen. Dat was tegen Tsjechië niet genoeg en omdat wij Engeland beter vinden dan de Tsjechen voorspellen wij dat Engeland wint.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account