Voorbeschouwing Frankrijk – Zwitserland (28-06-2021)

Als maandagavond in Boekarest de elftallen van Frankrijk en Zwitserland aan de aftrap staan is er maar één grote favoriet. Uiteraard is dat Frankrijk.

De huidige wereldkampioen heeft alleen maar topspelers in het elftal. Die topspelers weten elkaar probleemloos te vinden en als die machine eenmaal gaat draaien kan iedere tegenstander worden opgerold. De grote ster is Mbappé.

Hij liet tegen Portugal in de laatste wedstrijd in de groepsfase zijn wereldklasse zien. Daarin was de sterke spits Karim Benzema overigens twee keer trefzeker. Als winnaar van groep F plaatste Frankrijk zich zonder problemen voor de achtste finales en kenners zijn het er over eens: dit is slechts het begin.

Want de kans dat Zwitserland de Fransen pijn kan doen is natuurlijk klein. De Zwitsers hebben een leuk elftal dat niet voor niets als derde eindigde in groep A, maar het heeft natuurlijk niet zoveel kwaliteit in huis als Frankrijk. Zelfs als Zwitserland op de top van zijn kunnen is, is het nog geen echte uitdaging voor de Fransen.

In de groepsfase verloor Zwitserland kansloos met 3-0 van Italië. Wij denken dat Frankrijk dit nog eens dunnetjes over zal doen.

Kortom: wij zetten ons geld zonder met de ogen te knipperen op Frankrijk.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account