Voorbeschouwing Italië – Engeland (11-07-2021)

Al voor Euro 2020 (weliswaar een jaar later dan gepland) begon, werd Italië door veel mensen gezien als één van de favorieten voor de eindzege.

Dat dit land zondag in de finale van het EK voetbal staat, is dus niet echt een verrassing. Die plek hebben de Italianen dik verdiend. Deze ploeg maakte het meeste indruk van allemaal. Na de groepsfase werd Oostenrijk verslagen, waarna het sterke België en Spanje naar huis gestuurd werden.

Na de halve finale tegen Spanje waren strafschoppen nodig om finalist te worden. Als je dit soort sterke ploegen uitgeschakeld hebt, ben je dus volkomen terecht finalist van een groot toernooi. De finale speelt Italië tegen Engeland.

De Engelsen hebben ogenschijnlijk een aantal minder zware tegenstander gehad om tot de finale te komen. Na de groepsfase werd weliswaar Duitsland knap uitgeschakeld waarna Oekraïne vrij eenvoudig naar huis werd gestuurd. Daarna werd het tijd voor de halve finale tegen Denemarken. In die halve finale won Engeland zonder groots te spelen. Maar Harry Kane werd de grote man in Engeland.

De finale wordt gespeeld op Wembley en dat geeft overduidelijk thuisvoordeel voor Engeland dat zich gesteund weet door duizenden Engelse fans. De Italianen zullen in de minderheid zijn.

Engeland wil graag dat het voetbal thuis komt. Italië wil laten zien dat het de sterkste ploeg van Europa heeft. Wij denken dat Italië voetballend net iets sterker is.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account