Voorbeschouwing Italië – Oostenrijk (26-06-2021)

Italië heeft in Groep A laten zien over een topploeg te beschikken. Niet voor niets zijn de Italianen overtuigend de winnaar van deze groep. Opvallend is dat Italië geen typisch Italiaans verdedigend voetbal speelt.

Regelmatig zien we Italië het middenveld domineren en ten aanval trekken. Dat is leuk om naar te kijken. Italië wordt gezien als één van de favorieten voor winst op die EK van 2020. Zoals verwacht is Italië dus gewoon door naar de volgende ronde.

In die ronde wacht Oostenrijk. Die ploeg werd tweede in groep C. Die plek leek aanvankelijk te zijn toebedeeld aan Nederland of Oekraïne.

Maar Oostenrijk werd knap tweede en bleek een taaie tegenstander. Winst op Oekraïne en Noord-Macedonië bleek genoeg voor de volgende ronde. Arnautovic is natuurlijk de beste en bekendste speler van Oostenrijk, maar ook spelers als Valentino Lazaro, Stefan Ilsanker en Aleksandar Dragovic zijn heel aardige voetballers.

Toch zal het EK hier eindigen voor de Oostenrijkers. Simpel gezegd: Italië is vele malen beter. Kijk naar de namen Ciro Immobile, Marco Veratti en Andrea Belotti en je hebt duidelijkheid. Trainer Mancini maakt hier bovendien een uitstekend elftal van.

En dus voorspellen wij dat Italië wint op Wembley, in Londen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account