Voorbeschouwing Italië – Spanje (06-07-2021)

Als dinsdagavond de eerste halve finale van Euro 2020 begint staan er twee favorieten voor de eindzege aan de aftrap.

Italië nam het vrijdagavond op tegen het sterke België dat wederom de verwachtingen niet heeft kunnen waarmaken met de gouden generatie. Eerlijk is eerlijk: dat Italië een ronde verder kwam is wel terecht.

Eigenlijk is Italië geen moment echt in de problemen gekomen tegen onze Zuiderburen die nogal tegenvielen. Daardoor kon Italië binnen de reguliere speeltijd doordringen tot de halve finale en gezien de topspelers van Italië is dat volkomen logisch, al moet gezegd worden dat het uitvallen van Spinazzola de beste speler van het toernooi helaas is afgehaakt.

De andere halve finalist is Spanje. De Spanjaarden hadden het enkele uren voor België – Italië begon een stuk lastiger tegen de Zwitserse ploeg. Uiteindelijk moesten strafschoppen beslissing brengen in die kwartfinale.

In die penaltyserie was het nog even flink spannend. Een deel van Europa gunde het Zwitserland wel om weer een grote favoriet uit te schakelen. Uiteindelijk lukte dat niet. Spanje was iets koeler in de strafschoppenreeks en mocht zodoende door naar de halve finale.

We kunnen niet zeggen dat we niet verwend worden tijdens Euro 2020. Wederom komt er een titanenstrijd tussen twee grootmachten aan. En gezien het constante spel van Italië op dit EK, denken wij dat zij zich plaatsen voor de finale.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account