Voorbeschouwing Italië – Zwitserland (16-06-2021)

Italië opende het EK2021 met een overwinning op Turkije. Hoewel de Italianen nog wat moeite hadden om de Turken op achterstand te zetten, was het na rustoverduidelijk welke ploeg de sterkste was.

Italië werd weliswaar in het zadel geholpen door de eigen treffer van Demirel, maar uit de doelpunten van Imobile en Insigne bleek dat er op de overwinning van Italië niks af te dingen viel. Dat is knap, want we moeten niet vergeten dat Turkije een sterke ploeg heeft.

Als je die kunt bedwingen bombardeer je jezelf automatisch tot favoriet voor de eindzege op dit EK. Het moge duidelijk zijn dat Italië ruim is geslaagd voor deze test.

Tegen Wales leek er voor Zwitserland geen vuiltje aan de lucht. Na de 0-1 voorsprong van Embolo leek het een kwestie van uitbouwen. Wales was een stuk zwakker dan gedacht en superster Bale kon zijn stempel niet drukken op de ploeg. Toch eindigde de weinig indrukwekkende wedstrijd is een gelijkspel toen Moore voor de 1-1 had gezorgd.

Italië is natuurlijk huizenhoog favoriet tegen de Zwitsers. Zwitserland was tegen Wales weliswaar beter, maar verre van geweldig. Uiteindelijk moest het de punten delen tegen een tactisch zwakkere tegenstander.

Italië daarentegen haalde tegen het sterke Turkije een hoog niveau. Daarom tippen wij Italië als winnaar tegen Zwitserland.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account