Voorbeschouwing Kroatië – Schotland (22-06-2021)

Kroatië speelde tegen Tsjechië teleurstellend gelijk. Patrick Schick zorgde er zelfs voor dat de Kroaten op een achterstand kwamen.

Dankzij de treffer van Pensic werd het nog gelijk en werden de punten gedeeld. Het zwak spelende Kroatië moet nog vol aan de bak na het 1-1 gelijkspel tegen Tsjechië. Na afloop was er onvrede over het eigen spel. De volgende tegenstander is Schotland.

Heldhaftig en moedig. Dat waren de woorden die pasten bij het optreden van Schotland tegen Engeland. De Schotten ging vol voor de punten en speelden met inzet en passie. Het zijn vaak holle kreten, maar de Schotten gaven er werkelijk betekenis aan.

Schotland maakt dankzij een gelijkspel tegen aartsrivaal Engeland (0-0) op Wembley nog kans om voor het eerst in de geschiedenis de knockout-fase van een eindtoernooi te bereiken.

De leider van de Kroaten is natuurlijk Luka Modric. De wereldster gaf na afloop van de wedstrijd tegen Tsjechië aan dat hij en zijn ploeg lange tijd niet zo slecht hadden gespeeld. Bij Schotland heerst een andere sfeer. Daar is het een en al positiviteit dat de klok slaat.

Wellicht kan dat mentale deel zorgen voor een stuntje. In dat geval zien we deze wedstrijd eindigen in een gelijkspel.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account