Voorbeschouwing Kroatië – Spanje (28-06-2021)

Kroatië gaat maandagavond in Kopenhagen proberen te stunten en daarmee een ronde verder te komen. De Kroaten kennen we als de finalist van 2016, maar spelen op Euro 2020 wel erg wisselvallig.

Van Engeland werd verloren en tegen Tsjechië werd het gelijk. Aanvoerder en superster Modric was er als de kippen bij om in de media te verkondigen dat de prestaties van zijn elftal wel heel zwak waren.

Tegen Schotland ging het, in de laatste wedstrijd in groep D, plotseling beter. Er werd goed gespeeld en overtuigend met 3-1 gewonnen. Doelpunten kwamen van Vlasic, Perisic en held Modric persoonlijk.

Spanje begon als één van de grote favorieten aan Euro 2020. Maar eigenlijk vallen de prestaties een beetje tegen. Spanje werd niet probleemloos de grote winnaar van groep E en speelde niet de beste wedstrijden. Het was vaak traag en onzorgvuldig wat Spanje liet zien.

Uiteindelijk moest een overwinning op Slowakije redding brengen om de volgende ronde te halen. Dat lukte: 0-5 werd het woensdagavond. Dat daar twee eigen doelpunten bij waren interesseert geen enkele Spanjaard iets. Spanje werd tweede in de groep en ging naar de achtste finale.

En in die finale moet het wel uit een ander vaatje tappen om het sterke Kroatië te verslaan. Als beide ploegen in goeden doen zijn, zien wij Spanje wel doorgaan naar de kwartfinale.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account