Voorbeschouwing Nederland – Oekraïne (13-06-2021)

Altijd gedoe bij Nederland rond een groot toernooi. Dit keer besloot trainer Ronald Koeman in te gaan op het aanbod van zijn droomclub Barcelona en koos de voetbalbond voor Frank de Boer als zijn opvolger.

Hij liet enkele weken geleden weten dat Nederland aan het oefenen is op een 5-3-2 opstelling. Dat zorgde in het land met 17 miljoen bondscoaches natuurlijk voor discussie.

En eerlijk is eerlijk: de oefenwedstrijd tegen Schotland was niet om enthousiast van te worden. Tegen Georgië ging het al beter. Nederland komt met een aantal topspelers naar het toernooi: Memphis Depay, Mathijs de Ligt, Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum zijn daarin de blikvangers.

Wie bij Nederland de eerste keeper is, is nog niet bekend gemaakt. Jasper Cillessen viel af met corona. Kortom: het is nog verre van rustig bij Oranje.

En toch moet het zondag 13 juni om 21:00 uur in Amsterdam in actie komen tegen Oekraïne. Die ploeg wordt geleid door oud-spits Andrij Sjevtsjenko, die jarenlang een idool was in het voetbal. Hij heeft niet de grootste namen van de wereld tot zijn beschikking, maar weet wel hoe je een elftal moet vormen.

Daarom denken wij dat Oekraïne niet onderschat moet worden. Vaak weet Oekraïne in de eindfase nog iets extra’s te geven.

Wij voorspellen dat Nederland een moeizame overwinning boekt.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account