Voorbeschouwing Nederland – Oostenrijk (17-06-2021)

Ook voor Nederland is de kop er af. De selectie van Frank de Boer speelde over het algemeen best goed, maar het had wel heel veel kansen nodig om tot scoren te komen.

En laten we eerlijk zijn: een betere tegenstander zal makkelijker doelpunten maken tegen Oranje als het zo speelt als tegen Oekraïne. Maar al met al:de punten zijn binnen en wij verwachten dat Nederland de zwaarste tegenstander in de groepsfase nu gehad heeft.

Want Oostenrijk maakte niet veel indruk tegen Noord-Macedonië. Natuurlijk won Oostenrijk voor het eerst op een EK voetbal, maar ondanks de snelle voorsprong door Lainer werd het toch lang spannend door een treffer van de sluwe vos Pandev. Uiteindelijk waren Gregoritsch en Arnautovic de mannen die voor de eindstand van 3-1 zorgden en Oostenrijk dus ook drie punten gaven.

Maar als Nederland zijn normale niveau haalt en net iets scherper in de afronding is, mag ook Oostenrijk geen gevaar vormen voor de oranjehemden. Het is duidelijk dat Nederland vertrouwen heeft getankt.

Het spel van Dumfries en Wijnaldum viel in positieve zin op en dat Wout Weghorst een doelpunt meepikte is natuurlijk een droomscenario.

Wij voorspellen dan ook dat Nederland zonder problemen wint van Oostenrijk.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account