Voorbeschouwing Nederland – Tsjechië (27-06-2021)

We hadden niet allemaal verwacht dat Nederland als groepswinnaar van Groep C naar de achtste finales zou gaan. Toch is het gebeurd.

Door overwinningen op Oekraïne en Oostenrijk was Nederland al zeker van de volgende ronde. Tegen Noord-Macadonië speelde Nederland het professioneel uit door met 3-0 te winnen. Nederland haalde in deze wedstrijd een hoog niveau.

De vraag is natuurlijk of het elftal van Frank de Boer dit ook kan tegen een tegenstander van een hoger niveau. Dat hogere niveau komt Oranje tegen in de volgende ronde, al is het nog niet het hoogst haalbare.

Want na dagen wachten werd dan eindelijk duidelijk dat Tsjechië de volgende tegenstander van het Nederlands elftal wordt. De Tsjechen kennen de oudere voetballiefhebbers als finalist op het EK van 1996. Toen maakte het Tsjechische elftal indruk door dé verrassing van het EK te worden.

Uiteindelijk spatte de EK-droom uiteen in de finale tegen Duitsland. Inmiddels heeft Tsjechië niet meer het niveau van voorheen, al zitten er toch een aantal gevaarlijke spelers in het elftal dat in Groep D won van Schotland en gelijk speelde tegen het sterke Kroatië. Alleen Engeland was een maatje te groot voor Tsjechië.

Zondag moet het gebeuren. Dan kan Nederland in één wedstrijd doordringen tot de kwartfinale van Euro 2020. En gezien het niveau van beide ploegen, denken wij dat Nederland dat zou kunnen halen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account