Voorbeschouwing Noord-Macedonië – Nederland (21-06-2021)

Noord-Macedonië heeft ook het tweede duel op Euro 2002 niet gewonnen. Tegen Oekraïne werd het 2-1. Al bij rust was duidelijk dat Noord-Macedonië geen punten over zou houden aan het duel.

Her is desalniettemin knap dat via Alioski de aansluiting werd gevonden. Uiteindelijk bleek dit niet genoeg en zijn de Noord-Macedoniërs kansloos voor de volgende ronde. Wel naar de volgende ronde gaat Nederland. Er werd gewonnen van Oostenrijk. Na ongeveer tien minuten kwam Nederland via een strafschop van Memphis Depay op 1-0 voorsprong.

Daarna zakte het spel wat in. Het was niet zo sprankelend als tegen Oekraïne enkele dagen eerder, maar duidelijk werd dat bepaalde spelers op individueel niveau tot grote hoogten stegen.

Na een uur spelen werd Wout Weghorst vervangen door Donyel Malen. Kort daarna ging Malen goed diep op een lange bal. Oog in oog met de keeper, zag Malen ploeggenoot Denzel Dumfries opduiken. Hij twijfel geen moment en legde de bal breed. Daardoor werd Dumfries de held van de avond door de 2-0 binnen te schieten.

Misschien niet zo sprankelend, maar de punten zijn binnen. Nederland gaat als groepswinnaar naar de volgende ronde in Hongarije.

Maar er is nog een wedstrijd: deze groepsfase gaat Oranje bekronen met een overwinning op Noord-Macedonië.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account