Voorbeschouwing Oekraïne – Engeland (03-07-2021)

Er waren ruim 120 minuten voetbal voor nodig, maar toen was ook de laatste kwartfinalist bekend. Nadat eerder op de avond de grootmachten Engeland en Duitsland het tegen elkaar op hadden genomen, werd de avond gesloten door de mindere goden Zweden en Oekraïne.

Na een klein half uur spelen kwam Oekraïne op voorsprong door een treffer van Oleksandr Zintsjenko, maar nog voor rust zette Emil Forsberg namens Zweden de gelijkmaker op het scorebord. Daarna volgde een tweede helft waarin het gelijkmatig opging en waarin bleek dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn.

Na negentig minuten was er nog geen beslissing. Die kwam pas in de extra tijd van de verlenging toen Dovbyk Oekraïne naar de kwartfinale schoot.

Eerder op de avond had Engeland zich geplaatst in een werkelijke clash met Duitsland. Er werd van beide kanten goed gevoetbald en in de eerste helft hadden beide partijen dan ook recht op de zege.

In de tweede helft ging Engeland slimmer om met het balbezit. Dit resulteerde in de voorsprong door een goal van Sterling na 75 minuten spelen. Toen Harry Kane elf minuten later voor de 2-0 zorgde was het feest voor Engeland compleet.

Zaterdagavond is Rome om 21:00 uur het decor voor de kwartfinale tussen Oekraïne en Engeland op Euro 2020. Wij denken dat Engeland daar zal zegevieren.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account