Voorbeschouwing Portugal – Duitsland (19-06-2021)

Het grootste (non-)nieuws van de afgelopen dagen was het feit dat de Portugese superster Christiano Ronaldo een flesje cola weggooide en het opnam voor het drinken van water.

Dat is allemaal heel lief, maar juist de meest commerciële voetballer van de wereld zou toch moeten snappen dat er op dat flesje cola een logo staat en dat daar veel geld mee gemoeid is.

Op het veld liet Ronaldo zien waarom hij deelnemer aan het EK is. Daar was hij weer de grote natuurlijke leider van het Portugese elftal dat uiteindelijk met 3-0 wist te winnen van Hongarije. Twee doelpunten kwamen op naam van niemand minder dan Ronaldo persoonlijk.

Duitsland speelde zijn eerste wedstrijd op EURO 2020 tegen Frankrijk. In deze regelrechte clash tussen de twee grootmachten was het geen moment saai, al had Frankrijk het betere van het spel. De Fransen wonnen uiteindelijk ook, door een eigen doelpunt van sterverdediger Mats Hummels. Met de uiteindelijke 1-0 nederlaag kreeg Duitsland een flinke tik te verwerken.

De Duitsers weten dat er van Portugal niet verloren mag worden als het een teleurstellende vroegtijdige aftocht wil voorkomen. Maar Portugal is natuurlijk wel de huidige Europees Kampioen en is in een uitstekende vorm.

Het is dus aan de Duitsers om zo vroeg in het toernooi boven zichzelf uit te stijgen. Wij voorspellen een gelijkspel.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account