Voorbeschouwing Rusland – Denemarken (21-06-2021)

In een weinig verheffend schouwspel won Rusland de tweede wedstrijd van Euro 2020. De Russen waren enkele dagen eerder nog van de mat getikt door een superieur België, maar hadden weinig moeite met Finland als tegenstander.

Rondom de wedstrijd tussen Denemarken en België draaide alles om de man die er niet bij kon zijn: Christian Eriksen. Nog geen week na de vreselijke gebeurtenis in Kopenhagen kwam het Deense elftal weer in actie. Indrukwekkend was het eerbetoon in de tiende minuut. Toen stonden de Denen overigens al met 1-0 voor dankzij de treffer van Poulsen.

In de tweede helft kwam België via Hazard langszij. Waarna via Kevin De Bruyne de overwinning naar onze zuiderburen ging. Denemarken lijkt daardoor zo goed als uitgeschakeld, maar als deze week ons één ding geleerd heeft is het wel: er zijn belangrijkere dingen. En in het voetbal kan de bal raar rollen.

Maar als Denemarken van Rusland wint en België doet wat het moet doen tegen Finland, dan gaan de Denen toch nog door. Dan moet wel het taaie Rusland worden bedwongen en of dat lukt is nog maar de vraag.

Als de Denen in vorm zijn en hun technische spel kunnen spelen zal het wel lukken. Wij voorspellen dan ook een kleine overwinning voor Denemarken.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account