Voorbeschouwing Spanje – Polen (19-06-2021)

Spanje is het EK ietwat teleurstellend begonnen. Het elftal dat moet worden gerekend tot één van de favorieten kwam tegen Zweden niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Nu moeten we wel eerlijk toegeven dat de Spanjaarden het beste van het veldspel hadden en aardig wat kansen wisten te creëren. Het probleem was echter dat er wel erg veel ruimte vrijgelaten werd om de Zweden echt in de problemen te brengen.

Dat mag Spanje zichzelf aanrekenen want zo goed vonden wij Zweden niet. Desalniettemin kregen beide ploegen één punt.

Polen, de komende tegenstander van Spanje, heeft nog geen enkel punt. Het ging in de eerste wedstrijd roemloos onderuit tegen Slowakije. In een saaie wedstrijd kon de Poolse superster Robert Lewandoski niet imponeren. De polen eindigde de wedstrijd overigens met tien spelers na een tweede gele kaart voor Grzegorz Krychowiak na ruim een uur spelen.

Tegen Polen is Spanje natuurlijk wederom favoriet. De wedstrijd wordt op zaterdagavond in Sevilla gespeeld. Wie het spel van Polen tegen Slowakije heeft gezien, zal ook uitgaan van een Spaanse zege.

Spanje is op alle fronten beter, sterker en geraffineerder dan de Poolse tegenstanders. Wij voorspellen dus ook een overwinning voor Spanje. Maar da’s logisch…

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account