Voorbeschouwing Spanje – Zweden (14-06-2021)

Je zou het niet zeggen,maar Spanje zit in een lastigere groep dan je zou denken. Tegenstanders Slowakije, Polen en Zweden zijn taai.

Laatstgenoemde is de eerste tegenstander van Spanje, dat Luis Enrique voor de tweede keer heeft aangesteld om het land te coachen. Enrique nam in de zomer van 2019 ontslag wegens privéomstandigheden. Toen Spanje onder Robert Morena geplaatst was voor het EK van 2021, keerde Luis Enrique weer terug als bondscoach.

Hij kan in die rol beschikken over een uitstekend elftal waarvan Sergio Ramos de grote leider op het veld is. De verdediger van Real Madrid is al jaren een internationale superster van wereldklasse.

Zo’n ster ontbreekt bij Zweden. In eerste instantie denk je natuurlijk aan Zlatan Ibrahimovic, maar de aanvaller haakte af met een knieblessure. Dat is een fikse aderlating voor het elftal van trainer Janne Anderson.

Toch heeft Zweden met spelers als middenvelder Kristoffer Olsen en aanvaller Robin Quaison veel creativiteit in huis. Daarmee zal het proberen om het Spanje moeilijk te maken in hun eerste wedstrijd van dit toernooi.

Als Spanje en Zweden maandagavond aan de aftrap verschijnen in Bilbao, zien wij Spanje als favoriet. Hoewel Zweden best een lastige tegenstander is, denken wij dat Spanje uiteindelijk wint.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account