Voorbeschouwing Tsjechië – Denemarken (03-07-2021)

Niet Nederland maar Tsjechië speelt zaterdag om 18:00 uur in Bakoe de kwartfinale op Euro 2020. Waar veel Oranjefans dachten dat de wedstrijd tegen Tsjechië slechts een formaliteit was, ging het Nederlands elftal ongenadig hard onderuit.

Daarmee is het EK voor Nederland uitgedraaid op een mislukking. Maakte Tsjechië dan zo ontzettend veel indruk? Nee, eerlijk gezegd niet. Sterker: Nederland had lange tijd het beste van het spel. Maar Tsjechië beschikt over een sterk en stugge ploeg. Denemarken is dus gewaarschuwd.

Want de Denen zijn aan de hand van Kasper Dolberg uiteindelijk probleemloos over Wales heen gewalst. De oud-speler van Ajax wees met twee doelpunten de weg voor Denemarken. Uiteindelijk waren het Joakim Maehle en Martin Braithwaite die in de slotfase de eindstand van 4-0 voor de Denen op het doel zetten.

Over Denemarken is al veel geschreven. Dit hechte team beschikt over veel kwaliteit en moet het van technisch verzorgd voetbal hebben, maar als het er op aan komt worden de mouwen opgestroopt. Het is de vraag hoe Denemarken Tsjechië gaat bestrijden.

Dat Denemarken over meer kwaliteit beschikt staat vast, maar dat dachten we ook van Nederland. Toch noteren wij een klein gokje op de overwinning voor onze Deense vrienden.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account