Voorbeschouwing Turkije – Italië (11-06-2021)

Eindelijk is het dan zo ver! Vrijdagavond om 21 uur Nederlandse tijd trappen Turkije en Italië officieel het Europees Kampioenschap voetbal af.

Ongeveer een jaar later dan gepland begint het eindelijk. Net als iedereen in Europa, hebben spelers, staf en fans maanden naar deze dag uitgekeken.

De wedstrijden in Groep A worden gespeeld in Rome, dat toch een beetje gezien kan worden als de culturele hoofdstad van Europa. Het is dan ook niet gek dat Turkije en Italië elkaar treffen in de hoofdstad van Italië.

Turkije plaatste zich voor het kampioenschap na een kwalificatiecampagne met slechts één nederlaag. Daaruit blijkt dat de Turken beschikken over een elftal om rekening mee te houden.

Zelfs topfavoriet Frankrijk verloor vier punten aan Turkije in de kwalificatie. De ervaren ploeg van bondscoach Senol Günes is misschien wel sterker dan ooit!

Zijn Italiaanse collega is Roberto Mancini. Hij heeft in zijn selectie supersterren als Ciro Immobile, Marco Verratti en Andrea Belotti. In 2018 plaatste Italië zich niet voor het wereldkampioenschap. Die klap dreunt nog steeds na, maar daardoor is de winnaar van 1968 er nog meer op gebrand om te laten zien dat het nog altijd een groot voetballand is.

Openingswedstrijden van grote toernooien vallen vaak tegen. Het voelt allemaal nog wat onwennig. Wel zijn Turkije en Italië twee ploegen waar we hoge verwachtingen van hebben.

Wij voorspellen een vermakelijk gelijkspel.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account