Voorbeschouwing Wales – Denemarken (26-06-2021)

Dat Wales in de laatste groepswedstrijd verloor van Italië, zal voor niemand echt een verrassing zijn geweest. De Italianen zijn oersterk en de terechte winnaars van groep A.

Dat Wales als tweede is geëindigd is wel opmerkelijk, omdat de verwachtingen omtrent Turkije op Euro 2020 heel hoog waren. Maar de Turkse prestaties vielen ontzettend tegen en daar kan Wales dan van profiteren.

De Welshmen hebben met Gareth Bale natuurlijk een superster in huis, maar de rest van de ploeg is bij lange na niet slecht. Daarna zit hard werken en strijd bij de spelers van Wales in het bloed. Die combinatie kan voor leuke dingen zorgen.

In de achtste finales neemt Wales het op tegen Denemarken dat als nummer twee van Groep B geplaatst is. Dat is knap, want iedereen kan zich de emoties omtrent Christian Eriksen in de wedstrijd tegen Finland nog herinneren.

Daarna herstelde de Deense ploeg zich knap. Tegen België was het dicht bij punten en van Rusland werd glansrijk gewonnen. Door alle gebeurtenissen hebben de Denen een enorme gunfactor.

Wales heeft die oerkracht terwijl Denemarken technisch verzorgd voetbal van hoog niveau op de mat kan leggen.

De vraag is nu wat de doorslag geeft. Wij gokken op een overwinning voor Denemarken.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account