Voorbeschouwing Zweden – Oekraïne (29-06-2021)

Toch een beetje onverwacht werd Zweden de groepswinnaar in groep E. In die groep leek Spanje de gedoodverfde winnaar, maar de prestaties van de Spanjaarden vielen aanvankelijk wat tegen.

Zweden profiteerde hiervan maximaal en wist zo als winnaar door te stoten naar de achtste finale. Dat was overigens nog best even lastig toen Polen leek te stunten tegen de Zweden. Dankzij doelpunten van Forsberg (2 keer) en Claesson (in de slotminuut) won Zweden alsnog en kon het feest beginnen.

In die achtste finale treft Zweden een oude tegenstander van Nederland. Oekraïne werd namelijk derde in groep C en mocht zodoende een ronde verder. Nederland won in de eerste wedstrijd van Euro 2020 met 3-2 van Oekraïne. Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden.

Vervolgens won Oekraïne van Noord-Macedonië en verloor het, tamelijk onverwachts, van Oostenrijk. We weten van Oekraïne dat het een taaie ploeg is. In die ploeg zijn Jarmolenko en Jaremtsjoek de mannen die de doelpunten verzorgen.

Het is niet het meest aansprekende affiche, maar Zweden – Oekraïne zou weleens een verrassende wedstrijd kunnen opleveren.

Wij denken dat Zweden voetballend gezien een sterkere selectie heeft dan Oekraïne. Daarom rekenen wij op een Zweedse overwinning.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account